Loading...
iden
 

Silsilah Keluarga Nomor 7, MAS ADJENG KROMOREDJO

Iaikoe, poetrane Eyang Mas Behi Kartodikromo.

Garwa: Mas Kromoredjo, pepoetra:

 

 

(No.29).

Mas Poerwaredja (Josodimedjo) tjilike nama Soeradi, lahir ing Pati, Ngahat wage 18 Soera taoen Djimmawal 1781 (31 October 1S52) semahe asal saka Demak, wafat kira-kira oemoer 60 taoen, manggon ing Modja-Karangrajoeng (Godong-Demak).Toeroene di toelis ing No. 109/110.

(No.30).

Mas adjeng Wonodjoio (Soedjilah) saiki joeswane ± 80 taoen. (Nalika 23 Mei 1931 akoe teko ing Boeloemanis ketemoe bakajoe isih ganggas lan katon bagas) daop oleh Mas Wonodjoio petinggi desa Boeloemanis (Tajoe-Pati) jogane Embah Wonodjoio (sepoeh) lan Njai Sarinah. jogane Njai Kaidjah, poetrane Kiahi Sakiman (cie bijlagc G.) dadi Njai Kaidjah ikoe sadereke Ejang Kartodikromo (pernah nom). Embah Wonodjojo sepoeh kang maoene oega dadi petinggi ing Boeloemanis, ikoe jogane Ki Nolotroeno blandong ing Poentjel (Tajoe). Katrangan kabeh di toelis ing bijlage G. Anak-anake Mas Ajeng Wonodjoio di toelis ing No. 111 t/m 126.

(No.31).

Mas Kromoprawiro (Soerodo) lair lan wafate ora di tjatet. Nalika isih dadi boschwachter ing Prawoto. rabi nganti patoetan loro, nanging mati tjilik karo pisan. Semahe oega tinggal donja, daoep maneh oleh No.93. Toeroene di toelis ing No. 127 t/m 130.

(No.32.

Mas Adjeng Poespowikroma (Soemilah). Ing dina iki 21 Mei 1931 akoe ketemoe ing Pati, oemoere kira-kira 70 taoen, daoep oleh Mas Poespowikromo (Adenan) doeloere Mas Poesporedjo. bapake Koesoemodiwirio (Hadi) kang kaseboet ing No. 89. Toeroen anak sidji di toelis ing No. 131.

(No.33).

Mas Kromosasmito (Soedarman) mantri pendjoewal opiumregie ing Babalan (Koedoes) tinggal donja ing taoen 1912 di koeboer ing Makedoem (Pati) daoep oleh Mas Nganten Djenap, anake Mas Tirtodiwirio mantri teboe district Bandjaran (]apara) darah Tjitrosoman. Mas Nganten Djenap tinggal donja 9 Maart 1931 di koeboer koempoel ing Makedoem. Nalika djakane Mas Kromosasmito maoe magang ing kantor piskalan Pati, manggon koempoel ing daleme soewargi rama piskal Mertokoesoemo. kang ketjatet ing bijlage E. Mas Kromosasmito maoe isih doeloer misan kambi Mas Adjeng Keni. ampile soewargi rama piskal Mertokoesoemo, sabab bapake Mas Adjeng Keni. ia ikoe Mas Hardjodikromo doeloere Mas Kromoredjo. bapake Mas Kromosasmito. Poetrane di toelis ing No. 132 t/m 136.

(No.34).

Mas Adjeng Kromoastro (Soemini) daoep kawitan oleh Mas Djojodiwirio (Rasid) djoeroetoelis Djeksa Djoeana, keponakane Mas Djojoastro, Pengoeloe Djoewana, wafat, bandjoer daoep oleh Raden Kromoastro, mantri Kadaster ing Pati, Djawa Tengah (wafat Rebo wage 23 Maart 1927.) Poetra-poetrane ditoelis ing No. 137 t/m  144

(No.35). Mas Soewadi (Kartoadiardjo) daoep oleh Mas Soetarni No. 39, karo-karone wis pada tinggal doenia, patoetan sidji katoelis ing No. 145 oega wis mati.

Group Keluarga

SILSILAH - TRAH SAYYID JUMADIL KUBRO

Sebagai sarana mempererat silaturahmi dan pecinta Sayid Jumadil Kubro dan keturunannya, serta pemerhati keluarga besarnya. Semoga berkah, Aamiin.

Ayo Berkebun

Anthurium Clarinervium

Anthurium adalah salah satu jenis tanaman hias yang kini banyak dicari. Termasuk keluarga Araceae,…

Artikel Favorit

Sri Susuhunan Pakubuwono X, The First Car Owner in Indonesia

Vehicle was considered as the luxurious thing in Indonesia and back then, there were not many people had vehicle because this was something expensive. However, did you know the first car owner in Indonesia during the colonial era? Most people will think that the first vehicle owner in Indonesia was Dutch because they were rich and Indonesian people became their slaves for years. However, you are wrong because the first vehicle owner in this land was Sri Susuhunan Pakubuwono X.