(No.11).Mas Bei Sastroredjo

Raden Ngabehi Tjokrohadiwikromo,Raden Sastrosoediro (Soediran), Mas Soerodhimoelio (Soerachmat), Mas Soedajat (Djojodirekso), Mas Soepandam, Mas Adjeng Koesoemoatmodjo (Soediadi), Mas Rara Soemedi, Mas Rara Soekanti, Mas Rara Soebandi, Mas Soedarmadi, Mas Sidik, Mas Rara Soebekti, Mas Soekmadi, Mas rata Soektjini, Mas rara Soerti

Poetro No.11 Eyang Mas Behi Kartodikromo, pepoetra:

(No.48)

Raden Ngabehi Tjokrohadiwikromo, pensioen Ondercollecteur Kendal (Semarang,) nama tjilik Soerachman, bandjoer djoeloek Tjokrosoepoetro, ngalih nama Tjokrohadiwikromo (keseboet Besluit Directeur Justitie ddo. 1 Maart 1909 No. 2356, nalikane dadi Djaksa ing Karimoendjawa, moelane idin saka Directeur Justitie Tetepe Ondercollecteur ing Kendal klawan Besluit Gouvernement ddo. 3 Maart 1911 No. 23.

Njoewoen sarta kaparingan lereh. wiwit 10 April 1930, klawan pensioen sebab wis 40 taoen dienst, (kaseboet Besluit Gouverneur soko Midden Java ddo. 4 December 1929 No. 839/S). Tompa pensioen f 1S-4.— sawoelan, wiwit 1 Mei 1930, kaseboct Besluit Directeur Financien ddo. 11 April 1930 No.. P. O. 2/43/11. Anggone dadi Ondercollecteur lawase 19 taoen. Besluit Gouvernement ddo. 22 Augustus 1921 No. 14 nompo gandjaran bin- tang perak.

Idem 24 Augustus 1923 No. 4 nompa gandjaran titel "Ngabehi."

Idem ddo. 7 Juni 1929 No. 25 kalilan nganggo nama (titel) "Raden" oenine Besluit kaja ing ngisor iki:
"Aan te teekenen, dat de verzoeker gerechtigd is tot het voeren van den titel "Raden" en zich alzoo mag noemen en schrijven: "Raden Ngabehi Tjokrohadiwikroma."

Sadoeroenge dadi Ondercollecteur Kendal dadi Djaksa ing Karimoendjawa lawase 3,5 taoen.  Lahir ing Kaoeman (Djoewana) Rebo-legi 2 Apit taoen Wawoe 1801 (1 Januari 1873) djam 1 awan, daoep:

 
a.

Padmi, Raden adjeng Soemirah, poetrane Raden Pandji Kartoprodjo. saderek rajine Raden Toemenggoeng Pandji Kartowinoto, pensioen Boepati Rembang sadjarah leloehoere Raden Adjeng Soemirah ditoelisi ing bijlage B. D. E. I. en J. patoetan lima No. 150 t/m 154.

 
b.

Ampil, Mas Nganten Kongah. lahir kira2 ing taoen 1893, anake Kromowidiojo (Radjiman) ing desa Djatinom (Klaten) anggonkoe ningkah malem tanggal 7/8 September 1911 ing mesdjid Kendal, oemoer kira- 19 taoen, patoetan di tjatet ing No. 155 t/m 163.

 
c.

Ampil, Marlijah anake Kasandikromo desa Midjen (Oengaran) anggonkoe ningkah ing mesdjit Oengaran, malem tanggal 3 Mei 1930, oemoer kira2 18 taoen, patoetan sidji No. 164.

 
(No.49).

Raden Sastrosoediro (Soediran) Regentschaps Secretaris le. Klas ing kaboepaten Madjalengka (West Java), lahir ing Kaoeman (Djoewana) Ngahat-paing 7 Sapar taoen Dhal 1807 djam 9 daloe, daoep oleh Raden Adjeng Karlinah. poetrane Raden Ngabehi Mertowinoto (zie bijlage E. No. 6, B. en F.)
Tetepe Regentschaps Secretaris kaseboet besluitte Gouverneur West Java ddo. 27 October 1930 No. C. 33/13/25. Klawan Besluit Gouvernement ddo. 12 Mei 1931 No. 16 kepareng nganggo nama (titel) "Raden". Poetra di toelis ing No. 165 t/m 176.

 
(No.50).

Mas Soerodhimoelio (Soerachmat) Hoofddjaksa ing Semarang, lahir ing kampoeng Kepatihan (Djoewana) Setoe-wage 9 Redjeb taoen Alip 1811 (27 Mei 1882) djam 3 bengi, patoetan saka Bok Mas Wedi. Daoep oleh Raden Adjeng Soeparin No. 73, poetrane Raden Mertoprodjo (zie bijlage E.) kang patoetan saka garwa padmi Mas Sasini No. 18.

Tetepe Fiscaal klawan Besluit Directeur Justitie ddo. 20 Juli 1923 No. B. 3/54/22. Nampa gandjaran bintang perak klawan Besliut Gouverncment ddo. 22 Augustus 1930 No. 6. Ora patoetan, moelane ngapek anak Raden Roro Mariam kang kaseboet ing No. 160.

 
(No.51).
 

Mas Soedajat (Djojodirekso) merdika. Moelane ora njamboetgawe, sebab nalika isih sekolah Opleiding ing Magelang lara mripate nganti saiki; lair ing Kaoeman (Pati) Rebo pon 22 Djoemadilawal tahoen Dje 1814 (11 Maart 1885) djam sepoeloeh esoek, patoetan saka Bok Mas Wedi. Anak-anak ketoelis ing No. 177 t/m 179.

 
(No.52).
 

Mas Soepandam, Djaksa ing Wonosobo lahir ing kampoeng Kaoeman (Pati) Rebo-legi 4 Ramlan tahoen Dje 1814 (17 Juni 1885) djam pitoe sore, patoetan saka Bok Mas Marjam. Daoep oleh Mas Roro Soedjilah, anake Mas Wongsosoeprapto, Assistent-wedana Gaboes district Tjengkalsewoe (Pati). Anak-anake ketoelis ing No. 180 t/m 188.

 
(No.53).  

Mas Adjeng Koesoemoatmodjo (Soediadi) lahir ing Pati ngahat kliwon 9 Djoemadilakir tahoen Djimakir 1810 (10 Februari 1889) djam setengah nem esoek, patoetan saka Bok Mas Marjam. Daoep oleh Mas Koesoemoatmodjo. saiki isih dadi Assistent-wedana Tondjong district Boemiajoe (Brebes.) Manoet katrangane dewe saka lanang djarene toeroene Raden Toemenggoeng Mangkoekoesoemo Boepati Pati. saka wadon toeroene Kiahi Troenodjoio Patih Pati. Anak-anake ketoelis ing No. 189 t/m 194.

 
(No.54).
 

Mas Rara Soemedi, ngalih nama Moersidah lahir ing  Mertokoesoeman (Pati) Satoe kliwon 17 Doelkaidah tahoen Alip 1819 (5 Juli 1890) djam setengah rolas bengi, patoetan saka Bok Mas Wedi. Daoep oleh Mas Soekardi, Assistent-wedana Wedari (Pati), anake Dokter Soemowitjitro ing Djoewana. nanging bandjoer pegat (ora nganti soewe anggane djedjodoan).

 
(No.55).
 

Mas Rara Soekanti, lahir ing Mertokoesoeman Senen wage 2 Sapar  tahoen Djimawal 1821 (7 September 1891) djam woloe esoek, patoetan saka Bok Mas Marjam, daoep oleh Mas Prawirosoedirno school- opiiener ing Pamotan (Rembang) sawise patoetan bandjoer di pegat, sebab lara. Anak di toelis ing No. 195 t/m 199.

 
(No.56).  

Mas Rara Soebandi, lahir ing Mertakoesoeman (Pati) Rebo legi 6 Bakdomoeloed taoen Dhal 1823 (18 October 1893) djam setengah lima esoek, patoetan saka Bok Mas Marjam, tinggal donjo 16 Mei 1896, oemoer 3 taoen di koeboer ing Poeri (Pati.)

 
(No.57).
 

Mas Soedarmadi, Commies Algemeene politic dienst ing Semarang, lahir ing kampoeng Getakan (Pati) Senen legi 29 Roewah taoen Be 1824 (25 Februari 1895) djam setengah rolas bengi, patoetan saka Mas Adjeng Hoetari, daoep oleh Raden Rara Djaenap, jogane Mas Hadji Abdulkamit Adjunct Pengoeloe Pati kang patoetan saka Raden Adjeng Soemi, poetrane Raden Soemowinoto Wedono Bogorame (Pati) (Zie bijlage E.)

Dene Mas Hadji Abdulkamit ikoe jogane Embok Pengoeloe Pati Mas Hadji Ibrahim, patoetan saka garwa gawan saka Singapore nama Mas Adjeng Hadji Maemoenah. Mas Pengoeloe Hadji Ibrahim jogane Kiahi Hadji Noeh, lan Njai Ngarnah poetrane Kiahi Pekeh ing Djoeana. Dadi Mas Pengoeloe Hadji Ibrahim maoe wajahe Kiahi Pekeh.

Kiahi Pekeh ikoe sedereke Njai Naningsih (ia ikoe Mas Adjeng Retnoningsih. garwa  ampile Mas Toemenggoeng Soerahadiwikromo bijoenge boejoet Soerodimedjo estri (Mas rara (Lerok) zie bijlage D).

Sadereke Njai Ngainah, karabi Raden Hadji Mohamad Sarip, noeroenake anak Moenirah, dadi bodjone Kiahi Hadji Edris, noeroenake anak Mas Poesporedjo lan Mas Poespowikromo (zie katrangan No.89). Anake di toelis ing No. 200 t/m 204.

 
(No.58).  

Mas Sidik, lahir ing Dosoman (Pati) Kemis-kliwon 14 Roewah tahoen Wawoe 1825 (29 Februari 1896) djam 7 bengi, patoetan saka Bok Mas Darmi. daoep oleh Siti anake Tami (adine Mas Adjeng Hoetari No. 11c) saiki njamboetgawe ing kantor Belasting Conculatiebureau Zoijens & Volkmaars ing Semarang (Paradeplein 5). Anak-anake katoelis ing No. 205/210.

 
(No.59  

Mas Rara Soebekti, lahir ing kampoeng Getakan (Pati) Rebo-legi 17 Ramelan taoen Alip 1827 (9 Februari 1898) djam 7.30 esoek, patoetan saka Mas Adjeng Hoetari, daoep 2 Bakdomoeloed 1847 (27 Januari 1917) oleh Raden Soerodiardjo (Soerojo) Djoeroetoelis Regentschapswerken Bodjanegara kang maoe dadi Mantri Boschwezen ing Sale (Rembang) isih familie (anak doeloere) Boepati Bodjanegara saiki. Anake katoelis ing No. 211 t/m 214.

 
(No.60).
 

Mas Soekmadi, Commies Regentschapsraad ing Koedoes. lahir ing kampoeng Getakan (P^ti) Djemoeah-legi 14 Apit taoen Djimawal 1829 (16 Maart 1900) djam 5 sore, patoetan saka Mas adjeng Hoetari. daoep oleh Raden Rara Siti Djoemini, jogane Raden Notosoebroto, pensioen Mantri Opium Regie ing Petjangakan (Japara) ia ikoe poetrane Raden Bei Soerodiningrat, Assistent-Wedana Tambak (Japara).

Nalika nganten anjar, let 40 dina (December 1928) loenga menjang Bandjarmasin, njamboetgawe dadi Assistent-Boekhouder Landschapskas ing Bandjarmasin (koempoel njamboetgawe kambi Soerojo No. 150). Anake katoelis ing No. 215/216.

 
(No.61).  

Mas rata Soektjini, lahir ing Mertokoesoeman (Pati) Senen-legi 23 Djoemadilakir tahoen Dhal 1831 (7 October 1901) djam 10.30 bengi, patoetan saka Bok Saimah, daoep dina Rebo 29 October 1921 oleh Mas Wongsodiardjo anake Mas Astrodikromo pensioen Assistent-Wedana Bole-alit (Japara) kang lereh klawan pensioen, ing tahoen 1892. Mas Wongsodiarjo saiki dadi Schater Pandhuis Wirosari (Grobogan). Mas Astrodikromo jogane Mas Mertodikromo. Anake ketoelis ing No. 217 t/m 220.

 
(No.62).  

Mas rara Soerti, lahir ing kampoeng Getakan (Pati) Ngahat-kliwon 12 Djoemadilakir tahoen Be 1832 (17 Augustus 1902) patoetan Mas
Adjeng Hoetari daoep oleh Mas Anggris Joedodiprodjo saiki (1931) isih dadi Assistent-Wedana Pesantren (Kediri). Mas Anggris jogane Mas Joedodiwirio, toeroen ladjer bapa saka Senopati Kediri, ladjer iboe saka Kiahi Boestam (Semarang) oeroetan saka Raden Toemenggoeng Wiriodinegoro (Batang). Doeroeng patoetan.

 
Mas Nganten Kongah
idarzh-CNenhi

Most Popular Articles

Exploring Merapi Mountain in Jeep Willys

When you are planning to explore Mount Bromo, you will see a lot of Toyota Land Cruiser of Hardtop type offered to you. This car is perfect for difficult terrain like those found in Bromo. However, if it is Mount Merapi that you are visiting, you will see a… Read More

link ppski

Insurance Coverage for Cow Bussines

An Insurance Coverage Program from Indonesian Government for Cow Business. As we’re living in a modern life, a need of insurance is getting inevitable. There are many kinds of insurance introduced to the public by financial organizations today...Read More

oncom west java

Oncom, Highly Nutritious Food from West Java

Oncom, a By-Product that Proved to be Beneficial for Health - Oncom is a traditional West Java food and closely related to tempe which both are made through fermentation...Read More

marosok transaction system

"Marosok", A Unique Transaction System in West Sumatra

A Special tradition in doing a transaction system called marosok in West Sumatra is a unique way of transaction. The word marosok can be described as an activity of touching, feeling and holding something without seeing it but just trying to feel it using the brain and the feeling...Read More