(No.7) Mas Adjeng Kromoredjo

Poetra No.7 Eyang Mas Behi Kartodikromo, garwane Mas Kromoredjo patoetan:

(No.29).

Mas Poerwaredja (Josodimedjo) tjilike nama Soeradi, lahir ing Pati, Ngahat wage 18 Soera taoen Djimmawal 1781 (31 October 1S52) semahe asal saka Demak, wafat kira-kira oemoer 60 taoen, manggon ing Modja-Karangrajoeng (Godong-Demak).Toeroene di toelis ing No. 109/110.

(No.30).

Mas adjeng Wonodjoio (Soedjilah) saiki joeswane ± 80 taoen. (Nalika 23 Mei 1931 akoe teko ing Boeloemanis ketemoe bakajoe isih ganggas lan katon bagas) daop oleh Mas Wonodjoio petinggi desa Boeloemanis (Tajoe-Pati) jogane Embah Wonodjoio (sepoeh) lan Njai Sarinah. jogane Njai Kaidjah, poetrane Kiahi Sakiman (cie bijlagc G.) dadi Njai Kaidjah ikoe sadereke Ejang Kartodikromo (pernah nom). Embah Wonodjojo sepoeh kang maoene oega dadi petinggi ing Boeloemanis, ikoe jogane Ki Nolotroeno blandong ing Poentjel (Tajoe). Katrangan kabeh di toelis ing bijlage G. Anak-anake Mas Ajeng Wonodjoio di toelis ing No. 111 t/m 126.

(No.31).

Mas Kromoprawiro (Soerodo) lair lan wafate ora di tjatet. Nalika isih dadi boschwachter ing Prawoto. rabi nganti patoetan loro, nanging mati tjilik karo pisan. Semahe oega tinggal donja, daoep maneh oleh No.93. Toeroene di toelis ing No. 127 t/m 130.

(No.32.

Mas Adjeng Poespowikroma (Soemilah). Ing dina iki 21 Mei 1931 akoe ketemoe ing Pati, oemoere kira-kira 70 taoen, daoep oleh Mas Poespowikromo (Adenan) doeloere Mas Poesporedjo. bapake Koesoemodiwirio (Hadi) kang kaseboet ing No. 89. Toeroen anak sidji di toelis ing No. 131.

(No.33).

Mas Kromosasmito (Soedarman) mantri pendjoewal opiumregie ing Babalan (Koedoes) tinggal donja ing taoen 1912 di koeboer ing Makedoem (Pati) daoep oleh Mas Nganten Djenap, anake Mas Tirtodiwirio mantri teboe district Bandjaran (]apara) darah Tjitrosoman. Mas Nganten Djenap tinggal donja 9 Maart 1931 di koeboer koempoel ing Makedoem. Nalika djakane Mas Kromosasmito maoe magang ing kantor piskalan Pati, manggon koempoel ing daleme soewargi rama piskal Mertokoesoemo. kang ketjatet ing bijlage E. Mas Kromosasmito maoe isih doeloer misan kambi Mas Adjeng Keni. ampile soewargi rama piskal Mertokoesoemo, sabab bapake Mas Adjeng Keni. ia ikoe Mas Hardjodikromo doeloere Mas Kromoredjo. bapake Mas Kromosasmito. Poetrane di toelis ing No. 132 t/m 136.

(No.34).

Mas Adjeng Kromoastro (Soemini) daoep kawitan oleh Mas Djojodiwirio (Rasid) djoeroetoelis Djeksa Djoeana, keponakane Mas Djojoastro, Pengoeloe Djoewana, wafat, bandjoer daoep oleh Raden Kromoastro, mantri Kadaster ing Pati (wafat Rebo wage 23 Maart 1927.) Poetra-poetrane ditoelis ing No. 137 t/m  144

(No.35). Mas Soewadi (Kartoadiardjo) daoep oleh Mas Soetarni No. 39, karo-karone wis pada tinggal doenia, patoetan sidji katoelis ing No. 145 oega wis mati.

 

 

More in this category: (No.8).Mas Adjeng Ronodipoero »
 
 

Most Popular Articles

Ki Ageng Pemanahan, The Pioneer of The Mataram Sultanate

The Sultanate Mataram was the Muslim kingdom in the land of Java. The development of this kingdom can’t be separated from Ki Ageng Pemanahan who was the important figure in the kingdom. Ki Ageng Pemanahan or known also as Ki Gede Pemanahan was the pioneer of… Read More

The Story of The First Cakraningrat From Madura

Cakraningrat I was known also as Raden Prasena and he was the King of Madura in the land of Java who led west Madura as the leader under Mataram kingdom. According to the story, Cakraningrat or Raden Prasena married to the princess from Mataram kingdom. Since… Read More

Sultan Maulana Hasanuddin, Founder of The Banten Kingdom

Sultan Maulana Hasanuddin is known best as Sultan Hasanudin Banten. He had the important role in the spread of Muslim in Banten. He was the founder of Banten Kingdom as well as the first leader of Muslim region in Banten. Sultan Hasanudin was the second son… Read More