(No.7) Mas Adjeng Kromoredjo

Mas Poerwaredja (Josodimedjo), Mas adjeng Wonodjoio (Soedjilah), Mas Kromoprawiro (Soerodo), Mas Adjeng Poespowikroma (Soemilah), Mas Kromosasmito (Soedarman)Mas Adjeng Kromoastro (Soemini)Mas Soewadi (Kartoadiardjo)

Poetra No.7 Eyang Mas Behi Kartodikromo, garwane Mas Kromoredjo patoetan:

(No.29).

Mas Poerwaredja (Josodimedjo) tjilike nama Soeradi, lahir ing Pati, Ngahat wage 18 Soera taoen Djimmawal 1781 (31 October 1S52) semahe asal saka Demak, wafat kira-kira oemoer 60 taoen, manggon ing Modja-Karangrajoeng (Godong-Demak).Toeroene di toelis ing No. 109/110.

(No.30).

Mas adjeng Wonodjoio (Soedjilah) saiki joeswane ± 80 taoen. (Nalika 23 Mei 1931 akoe teko ing Boeloemanis ketemoe bakajoe isih ganggas lan katon bagas) daop oleh Mas Wonodjoio petinggi desa Boeloemanis (Tajoe-Pati) jogane Embah Wonodjoio (sepoeh) lan Njai Sarinah. jogane Njai Kaidjah, poetrane Kiahi Sakiman (cie bijlagc G.) dadi Njai Kaidjah ikoe sadereke Ejang Kartodikromo (pernah nom). Embah Wonodjojo sepoeh kang maoene oega dadi petinggi ing Boeloemanis, ikoe jogane Ki Nolotroeno blandong ing Poentjel (Tajoe). Katrangan kabeh di toelis ing bijlage G. Anak-anake Mas Ajeng Wonodjoio di toelis ing No. 111 t/m 126.

(No.31).

Mas Kromoprawiro (Soerodo) lair lan wafate ora di tjatet. Nalika isih dadi boschwachter ing Prawoto. rabi nganti patoetan loro, nanging mati tjilik karo pisan. Semahe oega tinggal donja, daoep maneh oleh No.93. Toeroene di toelis ing No. 127 t/m 130.

(No.32.

Mas Adjeng Poespowikroma (Soemilah). Ing dina iki 21 Mei 1931 akoe ketemoe ing Pati, oemoere kira-kira 70 taoen, daoep oleh Mas Poespowikromo (Adenan) doeloere Mas Poesporedjo. bapake Koesoemodiwirio (Hadi) kang kaseboet ing No. 89. Toeroen anak sidji di toelis ing No. 131.

(No.33).

Mas Kromosasmito (Soedarman) mantri pendjoewal opiumregie ing Babalan (Koedoes) tinggal donja ing taoen 1912 di koeboer ing Makedoem (Pati) daoep oleh Mas Nganten Djenap, anake Mas Tirtodiwirio mantri teboe district Bandjaran (]apara) darah Tjitrosoman. Mas Nganten Djenap tinggal donja 9 Maart 1931 di koeboer koempoel ing Makedoem. Nalika djakane Mas Kromosasmito maoe magang ing kantor piskalan Pati, manggon koempoel ing daleme soewargi rama piskal Mertokoesoemo. kang ketjatet ing bijlage E. Mas Kromosasmito maoe isih doeloer misan kambi Mas Adjeng Keni. ampile soewargi rama piskal Mertokoesoemo, sabab bapake Mas Adjeng Keni. ia ikoe Mas Hardjodikromo doeloere Mas Kromoredjo. bapake Mas Kromosasmito. Poetrane di toelis ing No. 132 t/m 136.

(No.34).

Mas Adjeng Kromoastro (Soemini) daoep kawitan oleh Mas Djojodiwirio (Rasid) djoeroetoelis Djeksa Djoeana, keponakane Mas Djojoastro, Pengoeloe Djoewana, wafat, bandjoer daoep oleh Raden Kromoastro, mantri Kadaster ing Pati (wafat Rebo wage 23 Maart 1927.) Poetra-poetrane ditoelis ing No. 137 t/m  144

(No.35). Mas Soewadi (Kartoadiardjo) daoep oleh Mas Soetarni No. 39, karo-karone wis pada tinggal doenia, patoetan sidji katoelis ing No. 145 oega wis mati.

 

 

idarzh-CNenhi

Most Popular Articles

Hobi Koleksi Mustika Gaib Peninggalan Nenek Moyang

Indonesia adalah negara yang masih kental dengan mistis. Di negara kita pun terdapat banyak barang-barang pusaka peninggalan nenek moyang kita zaman dulu. Nah, benda-benda mustika gaib itulah yang sering diburu oleh beberapa kalangan. Read More

link ppski

Insurance Coverage for Cow Bussines

An Insurance Coverage Program from Indonesian Government for Cow Business. As we’re living in a modern life, a need of insurance is getting inevitable. There are many kinds of insurance introduced to the public by financial organizations today...Read More

oncom west java

Oncom, Highly Nutritious Food from West Java

Oncom, a By-Product that Proved to be Beneficial for Health - Oncom is a traditional West Java food and closely related to tempe which both are made through fermentation...Read More

marosok transaction system

"Marosok", A Unique Transaction System in West Sumatra

A Special tradition in doing a transaction system called marosok in West Sumatra is a unique way of transaction. The word marosok can be described as an activity of touching, feeling and holding something without seeing it but just trying to feel it using the brain and the feeling...Read More